Rechtsgebieden

Rechtswinkel Migranten

Stichting Rechtswinkel Migranten is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 20 gevorderde rechtenstudenten drie maal per week gratis juridisch advies geven tijdens spreekuren. De studenten die werkzaam zijn bij de Rechtswinkel hebben een minimum aantal vakken behaald aan de universiteit, wat garant staat voor een goede juridische basiskennis.

Regulier Vreemdelingenrecht

Het vreemdelingenrecht omvat vele aspecten. Er zijn verblijfsvergunningen voor verschillende doelen zoals gezinshereniging of gezinsvorming, studie, medische behandeling of het verrichten van arbeid in loondienst of als zelfstandige. De criteria waar aan moet worden voldaan om voor een dergelijke verblijfsvergunning in aanmerking te komen zijn de laatste jaren steeds strenger geworden.

Stichting rechtswinkel Migranten is gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht. Dit bestaat uit het reguliere vreemdelingenrecht en het asielrecht. Wij houden ons alleen bezig met het reguliere vreemdelingenrecht.
  • Wij assisteren de client bij het indienen van een aanvraag  binnen dit toegespitste rechtsgebied.
  • Wij helpen de cliënt bij het invullen van formulieren.
  • Wij beantwoorden vragen met betrekking tot uw persoonlijke situatie en proberen de best mogelijke oplossing te vinden.
  • Wij schrijven bezwaarschriften.
  • Wij ondersteunen de cliënt bij het begrijpen van brieven of formulieren.

Closed from 1 July until 3 September / Gesloten van 1 juli tot 3 september

[English below]

Beste heer, mevrouw,

In de zomermaanden (juli en augustus) zijn wij gesloten. In deze periode zijn wij ook niet telefonisch bereikbaar. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 3 september.

Tijdens deze maanden zijn wij wel per e-mail te bereiken. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van medewerkers zal de beantwoording van uw e-mail wel iets langer duren. We streven ernaar u binnen een week een reactie te sturen.

Namens de vrijwilligers van de Rechtswinkel Migranten wensen wij u een goede zomer.

Met vriendelijke groet,

Rechtswinkel Migranten

__________________________________________________

Dear Sir, Madam,

During the summer months of July and August we are closed. You cannot visit us and you cannot reach us by phone during this time. We open again on Tuesday 3 September.

However, emails will be read and answered. Due to the limited availability of staff it will take somewhat longer to answer your emails. We aim to answer you within a week.

On behalf of the volunteers of the Rechtswinkel Migranten we wish you a great summer.

Kind regards,

Rechtswinkel Migranten